ZWEMLESSEN

Zwemschool Het Groene Hart

Staat voor persoonlijke aandacht voor elk kind, overzichtelijk,  plezier en kleine groepjes!  
Met veel individuele aandacht voor ieder kind wordt er op een plezierige manier les gegeven door aan vakkundig team met veel ervaring.

De lessen vinden plaats in een modern en overzichtelijk zwembad waarbij de ouders altijd zicht hebben op de les.

Zwem-ABC

Wij leiden op volgens het landelijke Zwem-ABC (Nationale Raad Zwemveiligheid).

Voordat de kinderen opgaan voor het A-diploma, heeft onze zwemschool 2 eigen tussendiploma’s in het leven geroepen, het dolfijndiploma en walvisdiploma. Dit om de kinderen in de periode tussen de start van de zwemlessen en het eerste diplomazwemmen voor het A-diploma te motiveren.

In de begin periode kan er slechts 1x per week worden gelest, zodra kinderen in het bezit zijn van hun walvisdiploma is 2x per week mogelijk.

Eens in de 6 weken organiseert Zwemschool Het Groene Hart diplomazwemmen in Zwembad De Kuil in Bodegraven. 

Zwemschool Het Groene Hart

Privé zwemlessen

Wij geven les aan beginnersgroepjes van doorgaans 5 kinderen (max 6), de gevorderden groepen bestaan uit 6 kinderen en de groepen die oefenen voor het C-diploma uit max. 8 kinderen. Voordeel van het werken met kleine groepjes is dat de kinderen ook individueel veel aandacht krijgen.

Ervaringsgericht zwemonderwijs

Alle lesgevers hebben ervaring in het ervaringsgerichte zwemonderwijs en zijn vakkundig opgeleid. De zwemonderwijzers zijn voldoende in staat de lesinhoud aan te passen aan het niveau van elk kind, waardoor de kinderen zich niet hoeven aan te passen aan de rest van de groep. De zwemonderwijzers bevinden zich altijd in het water waardoor de techniek snel verbeterd kan worden. 

Zwemschool Het Groene Hart

Zwemlesmethode

Door met kurkjes en armschijfjes te werken kiezen we er bewust voor om direct in het diepe water (1.40 meter) te starten. De voordelen hiervan zijn dat de kinderen niet constant gaan staan of lopen en zichzelf moeten voortbewegen doormiddel van zwemslagen. Dit zorgt voor de beste ontwikkeling van het watergevoel. Voor een optimale veiligheid maken we gebruik van kurkjes en armschijfjes. Hiermee voelen kinderen zich ook veiliger en hebben ze de volledige bewegingsvrijheid. 

Overzichtelijk

Het zwembad ligt in een prettige omgeving vlakbij de Reeuwijkse plassen, je wandelt direct de natuur in, parkeren is nooit een probleem, het zwembad is overzichtelijk en de zwemlessen zijn altijd vanaf buiten in zijn geheel te volgen! 

Tarief zwemles

15
50
  • 30 min per zwemles

 

Zwemschool het Groene Hart int de lesgelden maandelijks via de automatische incasso. Ook voorzwemlessen dienen ter plekke worden afgerekend. Om u op de wachtlijst te plaatsen voor de lessen van het Zwem-ABC vragen wij eenmalige administratiekosten a 17.50 euro.

Wanneer u deelneemt aan de zwemlessen ontvangt u voor deze kosten een plaquette bij het uitreiken van het A-diploma.

Maandag15.30 – 18.30 uur
Dinsdag15.30 – 19.00 uur
Woensdag13.30 – 18.30 uur
Donderdag15.30 – 18.30 uur
Vrijdag13.30 – 19.00 uur
Zaterdag07.30 – 09.30 uur
ZondagGesloten

Beenslag en schoolslag

Na het watervrij maken zal veel aandacht worden geschonken aan het aanleren van een goede beenslag op de rug. Heeft de leerling deze beenslag onder de knie dan is het aanleren van de beenslag van de schoolslag en de schoolslag combinatie de volgende stap in het leerproces.

Landelijke Zwem-ABC

Zwemschool Het Groene Hart leidt op volgens de normen van het landelijke ZwemABC. Als de instructeurs vinden dat de kinderen voldoen aan de gestelde eisen van het ZwemABC volgt een uitnodiging om mee te gaan oefenen/proefzwemmen in zwembad De Kuil in Bodegraven.

Tussendiploma’s: eisen dolfijn & walvis diploma

 

Hoera, ik heb mijn dolfijn diploma!

Hoera, ik heb mijn walvisdiploma!

Spelvorm

Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water. Ieder spel heeft een bedoeling. Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.

Zwemslagen en nog meer vaardigheden

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.

Zwemveiligheid

Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde.

Eens in de 6 weken houdt Zwemschool Het Groene Hart diplomazwemmen voor de diploma’s A, B en C in zwembad De Kuil in Bodegraven.

Vertrouwenspunt Sport

Het Nationaal Raad Zwemveiligheid (NRZ) streeft naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie worden voorkomen en bestreden.

Om dit mogelijk te maken is het Vertrouwspunt Sport van NOC*NSF een luisterend oor voor persoonlijke vragen en dilemma’s die van vertrouwelijk aard zijn.

Het Vertrouwspunt Sport is telefonisch bereikbaar, via 0900-202 55 90 ( 0,10 euro cent per minuut), per e-mail via vetrouwenspuntsport@nocnsf.nl en via de website www.nocnsf.nl/vertrouwspuntsport.